Čtvrt pórku (trochu bílé části, ale i té zelené )
Trocha syrového bílého zelí (ale nemusí být)
Okurka, - Paprika – červená, žlutá i zelená
2 mrkve, - Špagety
(nebo místo toho i rýžové nebo čínské nudle
a když nemáte chuť na těstoviny
můžete lehce těstoviny nahradit
uvařenou rýží s cibulkou)
Olivový olej, sojová omáčka
(nebo trocha silného zeleninového vývaru)
Kari, sůl, špetka červené mleté papriky
(kdo má rád pálivé, tak může přidat i pálivou papriku)
nakrájená nať petrželky
může se přidat i trocha koření na čínu
Příprava:
Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky (kromě pórku – ten na kolečka).
Dáme na pánev (nejlépe wok pánev) olivový olej.
Až se rozpálí, přidáme zeleninu a orestujeme. Pokud má někdo radši zeleninu syrovější a křupavou, tak restuje jen krátkou dobu.
Do zeleniny potom přimícháme koření a sojovou omáčku, přidáme uvařené špagety (nebo rýži) a všechno dohromady promícháme.
Zmenšíme plamen a chvíli ještě necháme orestovat i špagety (pořád je mícháme).
Potom už jen stačí dát porci na talíř a přidat k tomu ještě nějaký salát nebo čerstvou zeleninu. Můžete ještě lehce posypat sezamem a lněným semínkem, přidat trošku čerstvé petrželky.
A je hotovo..
Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz