receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Nudle tudle

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor: Marie Pikartová


Ingredience::

Čtvrt pórku (trochu bílé části, ale i té zelené )
Trocha syrového bílého zelí (ale nemusí být)
Okurka, - Paprika – červená, žlutá i zelená
2 mrkve, - Špagety
(nebo místo toho i rýžové nebo čínské nudle
a když nemáte chuť na těstoviny
můžete lehce těstoviny nahradit
uvařenou rýží s cibulkou)
Olivový olej, sojová omáčka
(nebo trocha silného zeleninového vývaru)
Kari, sůl, špetka červené mleté papriky
(kdo má rád pálivé, tak může přidat i pálivou papriku)
nakrájená nať petrželky
může se přidat i trocha koření na čínu



Příprava:

Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky (kromě pórku – ten na kolečka). Dáme na pánev (nejlépe wok pánev) olivový olej.

Až se rozpálí, přidáme zeleninu a orestujeme. Pokud má někdo radši zeleninu syrovější a křupavou, tak restuje jen krátkou dobu. Do zeleniny potom přimícháme koření a sojovou omáčku, přidáme uvařené špagety (nebo rýži) a všechno dohromady promícháme. Zmenšíme plamen a chvíli ještě necháme orestovat i špagety (pořád je mícháme).

Potom už jen stačí dát porci na talíř a přidat k tomu ještě nějaký salát nebo čerstvou zeleninu. Můžete ještě lehce posypat sezamem a lněným semínkem, přidat trošku čerstvé petrželky. A je hotovo..


                               
                                 


Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz

© Vegetarian.cz 2000 - 2009 Šíření textů a fota je možno používat jen se souhlasem redakce. Děkujeme.